Zomerse afsluiting Scoutingseizoen

Afgelopen zaterdag fietsten een kleine honderd leden en hun gezinsleden door de omgeving van Rijsbergen om uiteindelijk aan de Gelderdonksestraat te genieten van een heerlijke picknick.

Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van Scouting Nederland en om het einde van seizoen 2009-2010 te vieren organiseerde de leiding een soms best moeilijke puzzelrit. De start aan de nieuwe akker was warm en actief: terwijl de eerste groepen een fietsroute kregen, vermaakten de anderen zich met diverse spelletjes. De fietstocht voor de jongsten (vanaf 5 jaar) voerde langs het Oekelsbos, terwijl de 11plussers onderweg ook Zundert bezochten.

Bij een bevriende boer mochten we gebruik maken van een enorm weiland, waar gelukkig de bomen wat beschutting boden. Na wat verfrissends gedronken te hebben, werden er diverse spelen gedaan. Toen eenmaal iedereen aangekomen was, werden de picknick-kleden uitgespreid en heerlijk in de schaduw van wat bomen gegeten. De jarige trakteerde ook nog: een heerlijk schepijsje voor iedereen en een prachtige badge voor op de scoutfit voor alle leden. De dag werd afgesloten door een prijsuitreiking voor de leden die bij de Scoutingloterij erg goed hadden verkocht: Roan en Remco gingen met de prijzen naar huis.

Deze zomer gaan alle scouts uit Rijsbergen een week op kamp: de meesten richting Bergen op Zoom en de explorers (15+) zelfs naar Duitsland. Na de zomer start er weer een nieuw seizoen, dat zeker de moeite waard zal zijn. Meer info op www.scoutingrijsbergen.nl of via info@scoutingrijsbergen.nl.

p7106733.jpg

Prijsuitreiking op een zonnige weide