Zomerkamp is in zicht!

Het állerleukste van het scoutingjaar: zomerkamp! In de vijfde week van de zomervakantie gaan de gidsen, verkenners, welpen en bevers op zomerkamp. De explo’s hebben eerder een feestje, zij gaan de eerste week. De zomervakantie waar lang op gewacht is, is bijna begonnen. Helaas betekent dit ook het einde van dit scoutingseizoen…

Gedurende het scoutingseizoen worden er allerlei verschillende activiteiten aangeboden. Van pompoenen uithollen met halloween tot alle kampen. Afgelopen weken waren er verschillende dingen te doen met water uiteraard. De gidsen en verkenners zijn samen vlotten gaan bouwen en varen op de Galderse Meren en er is gebuikschuifd! De explo’s hadden verzonnen om levend zeeslag te spelen. Hoe doe je dat? Goede vraag! Er is een speelveld op de grond gestoepkrijt, waar van papier gevouwen bootjes op geplaatst werden. Elk team zijn bootjes in zijn eigen vak. Vervolgens werden er katapultjes (in de vorm van tampons gedrenkt in lampenolie) ‘geschoten’ op bootjes van de tegenpartij. Als het bootje afbrandde, kregen ze punten! Super origineel en weer eens wat anders dan een ouderwets potje zeeslag aan de keukentafel.

De bevers hebben hard gewerkt aan een mooi vaderdagcadeau! Een lekker biertje voor de papa’s met een gepersonaliseerd etiket van de prachtige bevers was het resultaat. Daarnaast hebben er verschillende bevers samen met een groep welpen inclusief leiding de avondvierdaagse van Rijsbergen uitgelopen dit jaar! Elk jaar wordt er gelopen met groepen. Mega gezellig en super goed gelopen allemaal! Iedereen werd beloond met een hoop lekkers en uiteraard een mooie medaille.

De zomerkampshirtjes van de welpen zullen inmiddels al een wasmachine hebben gezien! Zelf hard geknoopt en geverfd. Her en der stonden de blaren op hun handen! Na hard werken en een week geduld, kwamen er mooie rode shirtjes uit met strepen van de touwen die ze er omheen hadden geknoopt! Iedereen heeft hetzelfde soort, maar toch een uniek shirt. Alvast voor zomerkamp! Zou die kleur misschien iets te maken hebben met het thema..?

Komende vrijdag en zaterdag zijn alweer de laatste opkomsten. Hier wordt meestal een feestje van gemaakt. Zo gaan de explo’s en gidsen lekker barbecueën en gaan de welpen richting Scouting St. Joris in Breda… Wat ze daar toch gaan doen?

Wil jij na de zomervakantie ook een keertje komen meedoen en beleven? Je bent van harte welkom! Neem vooraf even contact op (www.scoutingrijsbergen.nl) en we zien je dan! Hou ook onze Facebook en Instagram in de gaten voor leuke verhalen, foto’s en video’s!