Zomerkamp Bevers

Van zondag t/m dinsdag vond het zomerkamp van de bevers plaats. Nadat alle spullen waren uitgepakt en er een rondje rond het gebouw was gelopen stond Sinbad de Zeeman plots in de kampvuurkuil! Sinbad is sprookjesverteller, hij had zijn boek op slot gedaan en de sleutel in een schatkist verstopt. Maar de rovers hebben deze schatkist gestolen! Hij had de hulp nodig van de Bevers, anders kon hij geen sprookjes meer vertellen. Die avond hebben de Bevers heerlijk pannenkoeken gegeten en een smokkelspel gespeeld in het bos.

Op maandag zijn de Bevers in een speelbos gaan spelen, vlot gaan varen en hebben ze een hoge toren beklommen. Die avond dachten de Bevers en leiding gewoon te kunnen gaan slapen, maar er stond plots een zwaard met ‘n brief voor de deur! Op de brief stond dat er tijdens volle maan (die avond) een van de schatten van de rovers werd onthult! Maar dan moesten ze eerst een zilverspoor door het bos volgen. Aan het eind van het spoor lag de schatkist, maar nog zonder sleutel..

Dinsdag zijn ze naar Mappa Mundia geweest, hier hebben ze eerst goud gezocht. Maar ze vonden niet alleen goud en edelstenen, ook de sleutel van de schatkist werd gevonden! Ze zijn langs allerlei gangen, dieren, leerzame kamers en speelobjecten gekomen om terug te gaan naar het gebouw. Eenmaal aangekomen pastte de sleutel inderdaad in de schatkist! Na de frietjes kwam Sinbad zelf de sleutel ophalen, hij kon weer sprookjes vertellen en maken. Opgelucht konden de Bevers en Sinbad, na een geslaagd zomerkamp, naar huis.