Welpen op zomerkamp

Ook de Welpen zijn dit jaar weer op zomerkamp geweest, met als kampthema spookjes! De Welpen hebben voor vertrek een uitnodiging gehad van de moeder van een spokenfamilie in Naaldwijk om in hun huis te verblijven. Toen ze daar aankwamen kwamen ze er echter snel achter dat er een tweede spokenfamilie was die ook in het huis wilden wonen en het zeker niet wilde delen! Gedurende de week hebben de Welpen geholpen om vrede te behouden in het huis. Dit hebben ze gedaan door spellen te spelen en de boze spoken weer blij te maken. Dinsdag hebben ze bijvoorbeeld moeten sluipen en rennen door het bos om glitters te verzamelen en op donderdag hebben we puzzels gekraakt om de spoken te helpen.

Maar spellen spelen is niet het enige wat we hebben gedaan op kamp, er is geknutseld, gezwommen, gekookt en nog veel meer leuks. In de avonden gezellig rond het kampvuur scoutingkoekjes of bananenbootjes maken viel ook erg in de smaak, zelfs de afwas hebben de Welpen gedaan met enthousiasme!

Door alle moeite en gezelligheid is het de aan het eind van de week gelukt de twee spokenfamilies te verenigen tot één grote gezellige spokenfamilie en konden we weer lekker naar huis. We hebben een top week gehad en we denken dat iedereen al uitkijkt naar volgend jaar wanneer we weer op zomerkamp mogen!