Weekendkamp Welpen

Voor de welpen was het weer zo ver, ze hadden weekend kamp. Deze keer zat er een extra belangrijk puntje aan, namelijk het knopeninsigne waar de welpen de afgelopen tijd aan hebben gewerkt.

Na te hebben geopend zoals altijd en al hun slaap spullen klaar te hebben gelegd zijn de welpen richting de kinderboerderij gegaan om een spel genaamd Daktorre Daktarre te spelen. Hierbij werd de groep opgedeeld in twee teams, de aanval en de verdediging, en het is het doel om een vlag in de cirkel bij de verdediging te krijgen.

Na goed moe te zijn gaan slapen is de groep na een gezond ontbijt de volgende ochtend verder gaan werken aan hun insigne. Dit hebben ze gedaan in de vorm van een aantal opdrachten, waar ze hebben laten zien dat wat ze eerdere weken dat aan het insigne gewerkt is hebben geleerd toe kunnen passen. Zo hebben ze in de ochtend onder andere een knopenhindernisbaan afgelegd waar ze in teams een hindernisbaan af moesten leggen om vervolgens een bepaalde knoop te leggen die ze hebben geleerd. Als deze goed was mochten ze terug naar het begin zodat de volgende de baan af kon leggen.

Zo is er ook in de middag hard gewerkt om het insigne te kunnen verdienen. Hier hebben ze namelijk geoefend met onder anderen elkaar uit te leggen hoe je sommige knopen moet leggen en ze dan samen uit te voeren. Waarbij ze zich ondertussen konden uitleven met touwtje trekken of dit nu alleen of in teams tegen elkaar was of met zijn allen tegen de leiding.

Nadat de welpen ook de laatste opdracht voor het insigne hadden afgerond konden ze even ontspannen en een lekker bord macaroni eten. Hierna zijn de welpen vol spanning een spelletje ‘Weerwolven van Wakkerdam’ gaan spelen met een zakje chips en wat drinken en vervolgens helemaal uitgeput in slaap gevallen.

De volgende ochtend was het jammer genoeg alweer tijd om alle spullen mee op te ruimen en is er af gesloten met een spelletje slagbal waarna de welpen weer opgehaald werden om thuis weer lekker uit te rusten na een actief weekend vol met leuke en actieve activiteiten.