Iedere week andere uitdagingen, hoe is het mogelijk?!

  • Jongens en meiden van 11 t/m 15 jaar
  • Iedere zaterdag van 9:30 tot 11:30 uur
  • Kampen: weekendkamp(en) en zomerkamp
  • Contactpersoon: Mattias Schreurs
  • Email: Scoutsrijsbergen@gmail.com

Bij de scouts staat de sfeer voorop: met een gezellige groep onderneem je telkens iets anders. Kamperen, raadsels oplossen, je eigen eten koken (op vuur), ruige spellen, hout leren hakken, vuurtjes stoken, improvisatie-theater, enge verhalen vertellen, pionieren en een flinke fietstocht, het kan allemaal bij de scouts!

Er wordt gewerkt in subgroepen, ook wel patrouilles genoemd. Met je patrouille ga je samen aan de slag op de zaterdagmorgen. De meest ervaren scouts worden patrouilleleiders en helpen de jongere scouts met bijvoorbeeld tochttechnieken, koken of het opbouwen van een kamp.

Ieder seizoen staat er bij de scouts weer een aantal weekenden op de planning waarbij gekampeerd wordt. Er is bijvoorbeeld een installatieweekend, dat plaatsvindt in de winter. Een weekend bikkelen tegen de kou, zo moest je een aantal jaar geleden (als grapje) je chocopasta uit de pot pikken.

De scouts doen ook mee aan de regionale scoutingwedstrijden waar je samen met scouts van andere scoutinggroepen een weekend vol avontuur beleeft! Natuurlijk het hoogtepunt van het jaar; het zomerkamp! Heerlijk een week kamperen en de leukste activiteiten ondernemen.

Ben je niet bang voor een beetje blubber? Kun je samenwerken? Samen constructies bouwen? Moeilijke mysteries oplossen? En een week lang samen in een tent leven? Dan ben je bij de scouts op de goede plek.

Geen avontuur is te gek bij de scouts