Scouting Rijsbergen viert kerst

Kerst staat voor de deur en bij Scouting Rijsbergen ook niet stil voorbij gegaan! Alle leden hadden een uitnodiging ontvangen om samen kerst te vieren op de Blokhut afgelopen vrijdag. De dresscode was je mooiste kerstoutfit. Er had net zo goed een catwalk kunnen staan op de Blokhut, zoveel moois kwam er voorbij.

Van alle groepen waren er veel leden aanwezig. Vanaf 5 jaar tot een heel stuk ouder dat de tel kwijt is geraakt, het was een drukke boel! Tijdens de gezamenlijke opening paste iedereen maar net in de gidsenruimte en zijn de jeugdleden verdeeld in 3 grote groepen. Zij konden allemaal workshops langs die een klein halfuurtje duurden. Bij de beverleiding was het de taak om met je team zo snel mogelijk je kerstboom versierd te krijgen. Dit is vrij simpel natuurlijk, dus hier hadden ze een grotere uitdaging van gemaakt. Heel de beverruimte stond vol met een groot bouwwerk! Zelf gepionierd met houten palen en touw. De kerstballen hingen verspreid in dit bouwwerk en dus moest je eerst als een aapje naar boven klauteren om de juiste bal te pakken. Al een stuk uitdagender, maar wat als het in het donker is? Beetje gevaarlijk misschien… Dus discolampen aan, rookmachine erbij en klimmen maar! Lekker uitleven en je energie kwijtraken, typisch iets voor scouting.
In de ruimte ernaast ging het er een stuk serieuzer aan toe. Daar werden overheerlijke churro’s gebakken! Als je met je neus achter de frituurgeur aan liep, liep je zo de welpenruimte binnen. Een echt recept en een hete frituurpan. Door goed samen te werken, hadden de leden van Scouting Rijsbergen een lekkere snack voor tussendoor. Als derde workshop kon er een eigen kerstknutsel gemaakt worden, om hierna aan te sluiten bij het kampvuur met een bekertje warme chocomelk. Ondertussen waren de eerste papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes gearriveerd en onder het genot van warme chocomelk of gl├╝hwein werd er geluisterd naar een spannend kerstverhaal. Prachtig om te zien, heel veel leden van Scouting Rijsbergen, jong en oud, inclusief familie bij elkaar bij het vuur. Dat is toch het ultieme kerstgevoel?

Scouting Rijsbergen wenst iedereen alvast een spetterend en uitdaging 2019 vol met nieuwe scoutingavonturen! Zien we jou ook in het nieuwe jaar? Bij interesse, neem contact op via onze website www.scoutingrijsbergen.nl of facebook.