Scouting in de ban van carnaval

De leden en leiding van Scouting Rijsbergen zijn helemaal in de ban van carnaval. Twee speltakken hebben o.a. een bezoek gebracht aan carnavalsverenigingen in Rijsbergen en er staat een carnavalsbal op de agenda!

Zaterdag 28 januari stond er voor de welpen jongens een leuk programma te wachten, zij mochten deze ochtend mee gaan helpen aan een echte grote carnavalswagen! Bij carnavalsvereniging D’n Hooibaarg konden ze nog wel wat hulp gebruiken en daar stonden de welpen jongens op de koude zaterdagochtend dan al vroeg voor de deur. Na een rondleiding door de bouwplaats mochten de welpen zelf aan de slag met het beplakken van de wagen. Na een hoop geplak en geklieder met de kranten en lijm, konden de welpen even pauze houden om iets te drinken en hun handen op te warmen aan de kachel. Daarna werd er weer hard verder gewerkt aan de carnavalswagen, sommige welpen jongens wilden wel heel de middag doorgaan met bouwen! Na anderhalf uur hard werken was het weer tijd om terug te gaan naar de blokhut van de scouting. We kunnen terugkijken op een leuke en gezellige ochtend, en daar zijn natuurlijk ook foto’s van gemaakt. Zie het fotoalbum, rechts van deze pagina. CV d’n Hooibaarg en welpen bedankt voor jullie enthousiasme!

Ook de Bevers hebben een bezoek gebracht aan een carnavalsvereniging. Op 4 februari gingen zij namelijk een bezoekje brengen aan CV Zat Geleuter. Na een leuke wandeling door de sneeuw, waar ook sneeuwballen gegooid werden, kwamen ze aan bij CV zat geleuter. Hier kon iedereen even opwarmen en kregen ze wat lekkers te drinken. De Bevers mochten een ronde door de bouwplaats lopen en kregen daarbij uitgelegd hoe een carnavalswagen gebouwd wordt. Ook hebben ze de tekening van de wagen mogen zien, zodat de kinderen konden zien hoe de wagen eruit moet komen te zien. CV Zat Geleuter liet zelfs nog speciaal een pop bewegen! CV Zat Geleuter, bedankt voor jullie tijd!

Carnaval staat natuurlijk ook in het teken van feest! A.s. zaterdag 11 februari gaan de leden van Scouting Rijsbergen in Etten-Leur carnaval vieren, een carnavalsbal georganiseerd in het thema Jungle! ’s Avonds staat er nog een feestprogramma voor de leiding op het programma. Scouting Rijsbergen wenst alle aopelaanders een spetterend carnaval 2012! Voor meer info over de speltakken, zie desbetreffend kopje of mail naar info@scoutingrijsbergen.nl

20120204_110747

Bevers bij CV Zat Geleuter. Foto’s van de Welpen bij CV d’n Hooibaarg zie foto-album