Plusscoutsweekend in Venray

Het hele jaar door organiseert de leiding toffe programma’s voor de leden. Maar soms willen zij zich ook wel eens laten uitdagen en mee doen zonder te weten wat er gaat gebeuren. Daarvoor zitten ze bij de plusscouts goed, en dus sloten ze vrijdag 10 juni aan bij de file op de A58 richting een weekend vol verrassingen.

Na een route over dichtbegroeide bospaadjes kwamen de plusscouts aan bij een kampterrein in de buurt van Venray, waar ze hun tenten konden opzetten en een keuken konden bouwen. Om het weekend goed te starten werd er meteen een kampvuurtje gestookt en een paar spellen in het bos gespeeld. Wie denkt dat sluipspellen alleen voor kinderen zijn had de plusscouts eens bezig moeten zien.

Na een korte nacht kropen ze hun tentjes uit om te vertrekken naar weer een onbekende locatie. Daar kregen ze een route met traditionele tochttechnieken die ze per step moesten afleggen. Gelukkig hebben een ogenroute en stripkaart geen geheimen voor de plusscouts, en hadden ze er een heerlijk zonnetje bij. Tussen het puzzelen door kwamen ze langs meerdere pontjes, een watermolen annex graanstokerij en hét rozendorp van Nederland. Na de tocht deed een deel van de groep meteen boodschappen voor het avondeten; barbecuen op het kampvuur. Zo vloog de dag voorbij, en was het al weer tijd voor de laatste nacht.

De volgende ochtend ruimden ze snel het kampterrein op (wie had gedacht dat de leiding zo handig is in het opvouwen van de tenten?) en sloten ze af met een spel in het centrum van Venray. Daarbij moesten ze in duo’s proberen zo snel mogelijk een vluchtend team te vangen. Dat lukte gelukkig precies op tijd, voor het hele centrum volliep met deelnemers van de avondvierdaagse en meer harmonieën dan op een gemiddeld bondsconcours. Eenmaal terug in Rijsbergen hoefden ze alleen nog even de materialen terug op te ruimen, en toen was het weekend al weer voorbij. De plusscouts hebben er enorm van genoten, en gaan er weer met frisse energie tegenaan om te zorgen dat alle leden minstens zo leuke clubs hebben!