Nieuw scoutingseizoen voor de deur!

Alle speltakken bij scouting Rijsbergen beginnen komend weekend weer aan hun reguliere opkomsten. Dit terugkijkend op een mooi zomerkamp van de welpen en bevers!

In de vijfde week van de basisschoolvakantie vertrokken ze richting Luyksgestel. Vanaf zondag 21 augustus was het een drukke bedoeling in de bossen bij Scouting St. Andries. De bevers kregen groot nieuws; Bram Bever, de doorwisselknuffel van de bevers, was ontvoerd!! Alle bevers schoten gelijk in actie door grote posters met ‘vermist’ te maken en op te hangen, zo was iedereen op de hoogte. Gedurende het kamp vonden ze de rugzak van Bram Bever wel terug, maar van Bram ontbrak nog elk spoor… Tussen al het speurwerk door zijn de bevers ook nog naar de speeltuin geweest en hebben ze verschillende spellen gedaan op het terrein en in het bos! Op de avond dat alle papa’s en mama’s weer kwamen om de bevers op te halen, vond Raksha (leiding van de welpen) ineens Bram terug! Inclusief een dagboek met de avonturen die beleefd waren, gelukkig maar. Zo kunnen de bevers gewoon starten met hun seizoen. 

Terwijl de bevers daar op kamp waren, waren ook de welpen er! 13 welpen maarliefst kwamen bepakt en bezakt richting Luyksgestel voor een volle scoutingweek van zondag tot en met vrijdag. Zij gingen op spionnenkamp! Dion de spion was op geheime missie en wilde de welpen wel wat spionnenskills bijbrengen. Door wat onvoorziene omstandigheden, moesten de welpen de geheime missie onverwachts overnemen! Gelukkig waren ze tegen die tijd goed getraind door Dion. Ze hadden onder andere leren sluipen, schieten, maskers maken en jezelf te gedragen in het casino. De missie was gelukkig geslaagd! De schat was uit de handen gebleven van de slechte spionnen en daarin zat een nieuwe grote bal voor de welpen; Henk! Zonder het spionnendiploma wat iedereen ontvangen had op donderdag was dit nooit gelukt. 

Benieuwd naar wat de bevers en welpen nog meer beleefd hebben op kamp? Of wat de andere speltakken doen tijdens een bijeenkomst? Neem eens een kijkje op onze social media kanalen!