Wat doe je bij Scouting Rijsbergen?

Sinds 2018 ben ik leiding bij de gidsen, tegenwoordig zijn we een gemengde groep de scouts. Elke zaterdag ochtend leuke programma’s maken voor jongens en meiden van 11 tot 15 jaar. Buiten de gewone opkomsten onderhoud ik de sociale media van de scouts. Ook ben ik nog lid van de plusscouts.

Hoe lang ben je al bij Scouting Rijsbergen?

Dat heb ik even moeten navragen maar ik ben sinds 2007 lid. Begonnen bij de bevers, daarna naar de kabouters/welpen toen naar de gidsen waarna ik explorer ben geworden en nu zit ik bij de plusscouts. Vanuit de explorers ben ik leiding geworden bij de gidsen/scouts.

Wat maakt Scouting leuk voor jou?

De uitdagingen die het biedt. Je kan het zo gek niet bedenken, als je het maar geregeld krijgt. Bijvoorbeeld het ontwerpen en bouwen van een pionier object; waar moet je dan allemaal aan denken om dit werkelijkheid te maken? In de loop van de jaren heb ik al erg veel mogen leren en heb ik veel mensen mogen ontmoeten.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar voor MBO verpleegkundige. Hierna wil ik door voor HBO verpleegkundige. Verder tennis ik graag, zwem ik geregeld, wandel ik. Maak ik (al zeg ik het zelf) mooie foto’s met mijn camera en ga ik graag op de koffie bij mijn oma.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Een mooi reis of een gave activiteit.

Wat is het leukste/gaafste dat je ooit gedaan hebt bij de Scouting?

Jeetje, ik heb echt veel leuke en gave dingen mogen doen maar als ik een ding moet noemen is dat denk ik de uitwisseling met een Tsjechische Scoutinggroep. Als explorer waren wij op kamp in Tsjechië en de groep waarvan wij het gebouw hadden gehuurd waren in de buurt aan het kamperen. Mooi in een dal tussen de bergen, in houten hutjes met een tentdoek als dak.  Vooral de volgende ochtend is mij bijgebleven… Er ging een toeter rond acht uur, dit betekende ochtendgymnastiek. Dus snel omgekleed en buiten wachten bij de vlaggenmast. Daar begon de gymnastiek. Echt heel gaaf!