Moord, magische kaarten en smokkelen

Op donderdag zijn de gidsen vertrokken naar de Hoge Rielen, een mooi kampeerterrein in België. Daar aangekomen hebben ze de tenten opgezet en een keuken gepionierd. Vervolgens hebben we een rondje over het terrein gelopen en een potje levend stratego gespeeld. Al snel werd een vlag gevonden en was de winnaar bekend.

IMG_4623_verkleind

De tweede ronde duurde wat langer. Eind van de middag zijn de gidsen een warme maaltijd gaan bereiden. Dit keer stond er groentesoep en macaroni op het menu. Na de afwas zijn we levend cluedo gaan spelen. Wie was de moordenaar, met welk voorwerp en waar was de plaats delict? De gidsen kwamen hierachter door naar posten te lopen en kaartjes te zoeken. Toen de moord was opgelost werd het tijd om goede wandelschoenen aan te trekken en zich klaar te maken voor een dropping. De gidsen werden in 2 groepen gedropt op ongeveer 5 km afstand van het kampterrein. Eenmaal terug op het kampterrein was er een lekkere beker warme chocomel bij het kampvuur. Na nog wat chips was het bedtijd.

De volgende ochtend zijn de gidsen na het ontbijt een geocache gaan lopen. Hierbij hadden ze magische kaarten nodig met wat magisch poeder. Na de raadsels ontcijferd te hebben werd de eindcache gevonden. Als lunch hebben we tosti’s en gebakken eieren gegeten. Als volgend stond buskruitje op het programma. Iedereen was goed verstopt en soms lastig te vinden. Na verschillende rondes gepeeld te hebben zijn de gidsen gaan seinen met vlaggen. De gidsen gingen diverse vragen overseinen naar elkaar. De goede antwoorden leverde punten op. Na het avondeten zijn we het eilandsmokkelspel gaan spelen. Hierbij kunnen de gidsen een eiland veroveren door goud, hout en ijzer te smokkelen. Hierna weer lekker bij het kampvuur met een spiesje met een frikadelletje.

De laatste ochtend zijn we na het ontbijten gaan slagballen. Bij het eerste potje waren de teams niet helemaal eerlijk verdeeld en hebben we nieuwe teams samengesteld. Hierna zijn we lekker in het zonnetje gaan picknicken. Toen was het tijd om alles op te gaan ruimen. De keukens afbreken en de tenten inpakken. Als laatste nog even een potje Britse buldog en toen weer op naar Rijsbergen.

Het was een erg gezellig weekend met heerlijk weer!