Wat doe je bij Scouting Rijsbergen?

Ik ben sinds 2017 verkennerleiding. Samen met de andere leiding verzorg ik elke week een leuke opkomst voor onze Verkenners. De activiteiten kunnen verschillen van vuur maken tot een spelletje trefbal. Daarnaast heb ik enkele neventaken waaronder het onderhouden van het spel- en kampmateriaal dat we gebruiken bij Scouting Rijsbergen, en alles regelen voor de verhuurders. Ook ben ik Plusscout, dit is de oudste speltak die we hebben bij Scouting Rijsbergen.

Hoelang ben je al bij Scouting Rijsbergen?

Ik ben bij de scouting gekomen sinds ik oud genoeg was, ik zit al sinds 2004 bij Scouting Rijsbergen. Ik ben begonnen als kleine Bever, vervolgens zat ik bij de Welpen waarna ik Verkenner ben geworden. Daarna was ik oud genoeg om naar de Explorers te mogen en nu ben ik zowel Plusscout als vrijwilliger. Door de jaren heen heb ik dus alle speltakken gehad!

Wat maakt scouting leuk voor jou?

Ik zit al erg lang bij de scouting en heb alle speltakken meegemaakt. Je zal altijd worden uitgedaagd om dingen te doen, te maken en te leren waar je zelf niet snel aan zal denken. Daarnaast kan je heel goed nieuwe vrienden maken op Scouting, niet alleen binnen onze eigen vereniging, maar ook zeker met mensen van andere Scoutingverenigingen. Het samen aangaan van uitdagingen en samen plezier hebben maakt Scouting geweldig.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk bij een bouwbedrijf waar ik ervoor zorg dat een gebouw op de juiste manier gebouwd wordt. Daarnaast houd ik ervan om in de natuur te zijn en gezellige dingen met vrienden te doen.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Je kan me het beste maar lekker laten slapen! Maar als het toch echt moet kan je me altijd wakker maken voor een leuke activiteit of een heerlijk biefstukje met frietjes. Ik krijg er al honger van!

Wat is het leukste/gaafste dat je ooit gedaan hebt bij scouting?

Je kan me misschien beter vragen wat het minst leuke was, dan hoef ik niet zoveel op te noemen! Bij Scouting heb ik enorm veel leuke en gave dingen gedaan. Zo houd ik erg veel van het slapen in een tent, het koken op een grasveld of het losbikken van de chocopasta in de ochtend op het weekendkamp in november dat we ieder jaar doen met de Verkenners. Verder heb ik ooit een spooktocht mogen organiseren wat ik erg leuk vond. Maar wat ik vooral het meest speciaal vond was het ontmoeten van een Scoutinggroep in Tsjechië waar we met de Explorers een aantal jaar geleden op kamp waren. Het was heel bijzonder om te zien hoe Scouting daar vorm krijgt en hoe de kinderen zich daar vermaken. Kortom, genoeg leuke, gave en speciale dingen die je meemaakt bij de Scouting!