Wat doe je bij Scouting Rijsbergen?

Ik zit in mijn laatste jaar Explo’s en sinds augustus 2022 ben ik ook leiding bij de Bevers. Daar word ik door de kinderen aangesproken met Keet; een van de karakters uit het thema-verhaal.

Hoe lang ben je al bij Scouting Rijsbergen?

Ik zit al bij de scouting sinds 2011. Ik was toen zes jaar oud, dus dat is al elf jaar. Ik heb toen heel kort de Bevers gedaan. Na de Bevers ben ik naar de Welpen doorgestroomd en daarna de Gidsen (nu Scouts). En nu de laatste drie jaar bij de Explo’s en sinds kort ook bever leiding

Wat maakt scouting leuk voor jou?

Ik vind het zo leuk dat je met veel leeftijdsgenootjes zit en er veel variatie is tussen wat je elke week doet. Bij de scouting maak je vrienden voor het leven en groei je letterlijk met elkaar op. Ook vind ik het altijd leuk om te zien hoe ook al niet iedereen dezelfde achtergrond heeft we toch bij de scouting samen komen als een groep.

 Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik zit momenteel in mijn eindexamen jaar en daarnaast werk ik ook drie dagen per week bij een restaurant in de keuken en bediening.

 Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

IJS! Ik leef voor ijs. Mensen die mij ook goed kennen weten ook dat mijn levensmotto is: ‘het is nooit te koud voor ijs’. En dan het allerliefst echt goed Italiaans schepijs. Lekker lekker!

 Wat is het leukste/gaafste dat je ooit hebt gedaan bij de scouting?

Poeh poeh wat een vraag! Ik heb bij mijn tijd op de scouting zo veel gedaan. Als je me zou vragen wat ik niet leuk vind zou dat misschien nog makkelijker zijn. Bij elke speltak heb ik wel goede herinneringen. Zo vond ik bij de Welpen de spellen elke week echt geweldig, bij de Gidsen (nu Scouts) de kook en bak activiteiten en bij de Explo’s de kampen in het buitenland.