Installatieweekend welpen 2021

Vlak voor de lockdown mocht het nog! Het weekendkamp van de welpen vond plaats, samen met de jaarlijkse installatie. 

In het najaar worden alle ‘nieuwe’ welpen en leiding geïnstalleerd. Dat wil zeggen, iedereen die vanuit de bevers overgekomen is en alle leden die afgelopen jaar lid zijn geworden van de welpen. Er werden maar liefst 11 welpen en 2 leiding geïnstalleerd! 

 

Het installeren vindt altijd plaats tijdens het weekendkamp van het najaar. De welpen hebben op zaterdag een super spannend spel gespeeld. Er konden heel veel spellen gespeeld worden, sommigen individueel, anderen met de hele groep, waarbij punten konden worden verdiend. Die punten kregen de welpen in de vorm van casino-fiches. Met deze fiches konden ze in de winkel verschillende dingen kopen om hun fort, op papier, te beschermen. Een dorpje, een stad, een toren, paardenstal met paarden of zelfs een echt kasteel! Deze was het duurst en daar moest hard voor gespaard, wat soms best moeilijk was. Volgens Raksha kwam het dat de prijs zo hoog was, omdat er echte prinsessen in het kasteel zouden wonen… 

Vlak voor de lunch kwam oud-leiding Hathi nog even langs met pasgeboren baby Bram, wat heel leuk was om even in de kinderwagen te spieken. Na het lunchen snel weer verder met het spel, want het team wat het meeste punten zou verdienen met het fort, zou winnen!  

Het avondeten bestond dit maal uit broodje hamburger met speciale scouting-topping welke zeer in trek was bij zeker 3 welpen en 3 leidings (ondanks alle verkooptechnieken…), met verse groentjes on-the-side geserveerd met een diversisteit aan sausjes. Nadat alle bordjes leeg waren gegeten, snel opruimen en richting het kampvuur! Daar werd het toetje gebouwd. Voorzichtig werden de marshmallows geroosterd en ving Pieter ze op met twee koekjes, waardoor er een scoutingtoetje gegeten kon worden als toetje. Groot feest!! Nog een rondje “black magic” en het was alweer tijd om tanden te gaan poetsen en klaar te maken voor bed. 

Vlak voordat iedereen lekker genesteld in zijn of haar slaapzak lag, bedacht Raksha dat ze Sinterklaas had laten weten dat de welpen op de blokhut zouden slapen. Sinterklaas zei dat het erg druk was met de rondes ’s nachts, maar dat de schoen gezet kon worden en hij zou kijken of het in het schema zou passen… Heel hard werd er ‘Zie ginds komt een stoomboot’ gezongen waarnaar alle hoofdjes op het kussen plaatsnamen. Knuffels in de arm en klaar om te gaan slapen. Zou je denken… Er kwam namelijk nog iets heel speciaals op het dak van de welpenruimte! De film jungle book werd afgespeeld. Buiten dat dit natuurlijk heel leuk is, is dit ook als voorbereiding op de installatie van zondag. De oudste welpen, Daan en Teun, maakten ondertussen een lekker snack voor iedereen.  

Na de film viel iedereen heerlijk in slaap, zodat ze uitgerust waren voor de installatie.  

Zondag werden eerst alle spullen ingepakt en daarna ontbeten. Oh en de schoen niet vergeten!! Daar zaten heeeeeerlijke pepernootjes in van Sint en Piet.  

Na het corvee kon er nog een klein spelletje gespeeld worden, tot de welpen die niet bleven slapen ook gearriveerd waren. Appeltje met beker ranja als pauze om daarna te oefenen voor de installatie.  

Alles voor de installatie klaar? Installeren maar! 
Joep, James, Bart, Saar, Isabelle, Pjotr, Tijn, Storm, Maria, Pelle en Kees werden geïnstalleerd als échte welpen. 

Pieter en Wilco werden geïnstalleerd als échte welpenleiding. 

Iedereen heeft de welpenwet en -belofte foutloos opgezegd en dus beloofd een goede welp(enleiding) te zijn. Tot slot werd er nog een heerlijke installatie-traktatie gegeten en kon iedereen weer naar huis.  

Pieter en Wilco heten vanaf nu Baloe en Shere-Khan, naar de junglebookbeer en -tijger.  

Van harte gefeliciteerd allemaal!!