Installaties in volle gang

Elk jaar opnieuw wordt er bij Scouting Rijsbergen druk geïnstalleerd. Voor diegenen die opgelet hebben begint het seizoen na de zomervakantie. In september wordt er overgevlogen, als je oud genoeg bent, ga je naar de volgende speltak. Dit is natuurlijk even wennen, maar binnen de vereniging kent bijna iedereen elkaar wel.

Zodra iedereen wat gewend is, vinden de installaties plaats. Vaak is dit een weekendkamp waarin je allerlei leuke dingen doet en ook de nieuwe leden worden geïnstalleerd. In november zijn de nieuwe verkenners en welpen al geïnstalleerd, de gidsen mogen komend weekend op kamp!

Nadat iemand geïnstalleerd is, hoort hij of zij écht bij de groep. Ze kennen de scoutingwet en -belofte en hebben deze bij de installatie opgezet. Bovendien mogen ze hierna officieel hun uniform aan wat bestaat uit de scoutingblouse, groepsdas en bijbehorende insignes. Zo ziet iedereen er hetzelfde uit binnen de groep en dit uniform kan wat vies worden, wat weleens gebeurt bij scouting!

Ben jij benieuwd naar hoe zo’n uniform er nu eigenlijk uitziet of wat er bij scouting allemaal gebeurt? Neem dan contact op via de website www.scoutingrijsbergen.nl of Facebook. Iedereen is welkom, voor alle leeftijden is er leuks te beleven. Tot snel!