Installatiekamp Welpen Scouting Rijsbergen

Zoals elk jaar stond in november de installatie van de nieuwe leden van de welpen voor de deur. Dit wordt altijd gedaan in combinatie met een weekendkamp dat bomvol is met leuke en uitdagende activiteiten.

Allereerst mochten de welpen een mooi plekje kiezen om te slapen om vervolgens buiten uit te razen met het spel “boeren en piloten”. Hierbij werd het samenwerken op de proef gesteld! Hierna snel weer naar binnen om lekker op te warmen, omdat het weer het helaas niet toeliet om bij het kampvuur te zitten.

De volgende ochtend kregen de welpen te horen dat ze aan het EHBO-insigne gaan werken komen de periode. Zo hadden ze de opdracht om een brancard te maken en iemand daarop over een kleine hindernisbaan te vervoeren. Verder hebben de welpen en leiding samen doorgenomen wat er allemaal in de EHBO koffer zit en hoe de leiding om zou gaan met bepaalde situaties als ze voor zouden komen. Voor het avondeten gingen de welpen nog een spel spelen dat iedereen altijd geweldig vindt en waarbij niemand elkaar vertrouwt; Weerwolven van Wakkerdam. De gewone burgers moeten er tijdens het spel voor zorgen dat ze de weerwolven wegstemmen voordat deze de rest van het “dorp” afmaken.

Tijdens zo’n actief kamp, is het natuurlijk belangrijk dat iedereen ook goed eet en drinkt. Als de heerlijke wraps van de leiding daar nog niet mee hadden geholpen dan de marshmallows die de welpen zelf boven het kampvuur mochten roosteren vast wel. Gezien het weer het de tweede avond wel toe liet konden ze namelijk in de avond gezellig samen bij het kampvuur zitten om zich te warmen, zelf iets lekkers klaar te maken en een poging doen om de oneindige hoeveelheid raadsels van de leiding op te lossen.

De laatste dag van het kamp staat in teken van het installeren van de nieuwe leden die gedurende het afgelopen seizoen aan zijn gesloten bij de welpen. Voor de maar liefst negen welpen en leiding die geïnstalleerd moesten worden was het maar goed dat ze op hebben gelet tijdens de film waarmee ze de vorige avond hebben afgesloten. Bagheera, de leiding die de nieuwe welpen installeerde, ging namelijk samen met de welpen doornemen wat het jungle book verhaal is. Gelukkig hadden alle welpen en leiding goed opgelet tijdens de film en mochten ze samen klaar gaan staan om de verdere installatie af te leggen.

Bij het installeren van de welpen mochten ze een voor een de welpen belofte uitspreken, waarna de welpen samen de welpen wet benoemden. Als ze dit goed deden, wat uiteraard altijd het geval is, werden het speltak- en installatieteken opgespeld bij de welpen en kregen ze van de leiding nog een scouting bandje die laat zien bij welke scouting je zit. Tot slot de groepsdas om en volledig geïnstalleerd! 

Na het installeren is het kamp voor de kinderen helaas dan alweer zo goed als klaar en konden ze weer met de papa’s en mama’s mee naar huis en nog lekker uitrusten na een vol en druk, maar zeker geslaagd weekendkamp.