Meikamp Westmalle

De gidsen van scouting Rijsbergen zijn 13 t/m 16 mei op meikamp geweest.

Donderdagochtend zijn we op de fiets vertrokken naar Westmalle. Dit was een goede 30 km fietsen en dus een hele tocht! Daar aangekomen hebben de gidsen het kamp opgebouwd. De tenten neergezet en de keuken gepionierd! ’s Avonds nog een verstopspel en een sluipspel in het bos. Vervolgens hebben de gidsen nog even lekker bij het kampvuur gezeten en toen naar bed.

Op vrijdagochtend moesten de gidsen al weer vroeg hun bed uit. Na het ontbijt hebben we een aantal samenwerkingsspellen gedaan en zijn we na de lunch een geocache gaan lopen. De geocache was in het thema van ‘de heks op hol’. Na een betoverende speurtocht hebben we de cache gevonden! Na de avondmaaltijd hebben alle gidsen zich even opgefrist en zijn we het spel weerwolven van wakkerdam gaan spelen.

Op zaterdagochtend hebben we een spannend spel slagbal gespeeld. ’s Middags kwamen de oudste kabouters. Dit zijn de kabouters die volgend jaar overvliegen naar de gidsen. Zo konden ze alvast zien hoe de gidsen op kamp gaan en wat ze zoal doen! De kabouters hebben veel spelletjes meegedaan, daarna samen pannenkoeken gebakken en een smokkelspel gespeeld. Nadat de kabouters vertrokken waren, zijn de gidsen gedropt. Toen alle gidsen de weg teruggevonden hadden hebben we de avond afgesloten met een kop warme chocomel bij het kampvuur.

Zondag was het kamp helaas al weer afgelopen en zijn we moe maar voldaan teruggefietst naar Rijsbergen.

Lijkt je dit nou ook leuk!? Dan kun je voor meer informatie over de gidsen contact opnemen met Lieke van den Brand, 06-13752571 of kijk op de site: www.scoutingrijsbergen.nl.