Eerste kamp gidsen zit er al weer op

De gidsen hebben 18 en 19 oktober gekampeerd op de blokhut. Dit was het eerste kamp van het scoutingjaar, maar zeker niet het laatste!

De meisjes van 10 tot 14 jaar hebben een supergaaf weekend gehad. Ze hoefden geen tenten op te zetten maar sliepen lekker warm binnen. Nadat iedereen binnen was en de bedden waren klaar gelegd begonnen de meiden gezellig met een aantal bordspelletjes. Harstikke leuk, maar dit kan thuis natuurlijk ook. Daarom werden ze later op de avond afgezet om een dropping te lopen. Ze werden op een onbekende plek gezet en moesten samen met iemand van de leiding de weg naar huis vinden. Dit was voor één groepje iets te lastig dus die zijn uiteindelijk opgehaald. Terug aangekomen bij de blokhut in Rijsbergen konden ze aanschuiven bij een al knetterend kampvuur waar ook de rest van de gidsen al omheen zat. Iedereen kreeg een kop hete chocomelk en de chipszakken waren snel leeg. Het in slaap vallen ging wat minder snel, blijkbaar is het veel leuker om te kletsen en over elkaars bedden heen te rollen.

schieten1De volgende dag hebben de gidsen ontbeten en kwarktaart gemaakt. Deze kwarktaart moest wel goed lukken want ’s avonds zouden de ouders langskomen en een stukje proeven! Tijdens de lunch werden er eitjes gebakken door de nieuwste gidsen. Zij werden hierbij geholpen door de oudste gidsen, en het ging ze heel goed af! ’s Middags stond er een grote verrassing op het programma. De meiden mochten gaan kruisboogschieten bij Schuttersgilde st. Joris! Superspannend! De winnaar van de gidsen was Birgit, zij kreeg een chocoladeletter als prijs, jammie!

schieten2

De gidsen hebben zelf mogen kiezen wat ze gingen eten als avondmaaltijd, ze deden in de groepjes zelf boodschappen en hebben het zelf bereid. Met elk groepje at wel een leiding mee en ze vonden het heel lekker!

’s Avonds kwamen de ouders langs, de nieuwste gidsen werden namelijk ‘geïnstalleerd”. Dit betekent dat ze nu officieel gids zijn geworden. We zijn harstikke blij met onze 3 nieuwe gidsen, dit gaat weer een heel leuk jaar worden!

Kom jij ook een keer kijken? Elke zaterdag van half 10 tot half 12 komen we samen en doen we leuke dingen met deze leuke groep!