Bevers en welpen op kamp!

Het weekend van vrijdag 18 t/m zondag 20 juni stond in het teken van kampen bij Scouting Rijsbergen. Na een hele lange en saaie coronaperiode zonder kampen, mochten ze weer!  

Op vrijdagavond kwamen er ruim 12 bevers voor hun (eerste) overnachting een nachtje slapen in de Blokhut. Nadat alle bedden zijn opgepompt en opgemaakt zijn ze in het bos een smokkelspel gaan spelen. Een beetje schemerig door het bos lopen is natuurlijk erg spannend! Hierna heeft de leiding een kampvuur gemaakt en hebben ze heerlijke marshmallows geroosterd, na nog wat spelletjes buiten was het tijd om te slapen. 

De volgende ochtend mochten de Bevers hun eigen pannenkoeken bakken, versieren en natuurlijk opeten. Omdat het op de 20e natuurlijk Vaderdag was geweest hebben ze hiervoor iets leuks geknutseld. En nadat de Bevers zich hebben uitgeleefd met diverse spellen zijn ze moe en voldaan naar huis gegaan. 

Op zaterdagochtend verzamelden ook de welpen zich bij de Blokhut. Maarliefst 25 kinderen hadden zich opgegeven voor kamp. Nadat alle bedden in de welpenruimte gepropt werden (het pastte maar net!), hebben de welpen lekker vrij gespeeld. Gevolgd door de gezamenlijke opening met daarna octopustikkertje en gehandicapt voetbal. ’s Middags lekker buiten op het gras geluncht en daarna hebben de welpen in hun eigen nesten geoefend met samenwerken. Op bankjes naar de overkant van het veld zonder dat je voeten de grond raken! Is veel moeilijker dan het klinkt…  

Als avondeten stonden er lekkere scoutingwraps van Daphne op de planning. Dit alles volgens speciaal recept natuurlijk! Alle buikjes werden goed vol gegeten, iedereen had reuzehonger na al het spelen. Als toetje nog een lekker bakje Rocky Road, waarvan alle ouders inmiddels het recept hebben, omdat het zo goed in de smaak viel. Toen de avond viel, speelden de welpen nog een spannand sluipspel. Smokkel je naam op een briefje zo vaak mogelijk van de post naar de emmer, zonder getikt te worden! Gevolgd door een lekker scoutingkoekje van het kampvuur. Hier vielen langzaam de eerste ogen al dicht, waardoor het tijd was voor bed. 

Op zondag een lekker ontbijt gevolgd door twee spannende potjes levend stratego. Als afsluiter een lekker ijsje in de zon en toen kwamen alle papa’s en mama’s de welpen alweer ophalen. Een goed oefenweekendkamp voordat zomerkamp kan beginnen!  

Lijkt het jou leuk om een keer te komen kijken bij de Scouting? Neem gerust vrijblijvend contact op via info@scoutingrijsbergen.nl of Scouting Rijsbergen Kom dan eens kijken op zaterdagochtend, tussen 9:30 en 11:30 uur bij de Blokhut in Rijsbergen.