Wat doe je bij Scouting Rijsbergen?

Ik ben leiding bij de gidsen. De gidsen zijn een speltak van actieve meiden van 11-15 jaar. Als leiding zorg ik samen met mijn medeleiding ervoor dat er (bijna) elke week weer een leuk en leerzaam programma is. Daarnaast organiseren we ook weekendjes kamperen en het zomerkamp voor de gidsen.

Hoe lang ben je al bij Scouting Rijsbergen?

Ik ben begonnen bij Scouting Rijsbergen als 7 jarig meisje in 1999. Op mijn 18e ben ik leiding geworden bij de gidsen waar ik op dit moment nog steeds leiding ben.

Wat maakt scouting leuk voor jou?

Veel mensen denken aan voetbal als ze het hebben over teamsport, maar ik denk gelijk aan scouting. Teamwork is de kern van scouting, of het nu gaat over samenwerken om een tent op te zetten, tochttechnieken ontcijferen of een geweldige maaltijd op tafel te zetten je bent samen bezig. Ik vind het erg leuk om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en hoe hun rol in de groep veranderd hoe meer ervaring ze hebben. Daarnaast hou ik er natuurlijk ook van om lekker in de natuur te zijn.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik heb een opleiding gedaan in de medische richting maar momenteel ben ik werkzaam als technisch applicatiebeheerder in een ziekenhuis.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Niet! Ik ben zeer gesteld op mijn nachtrust, maar als ik wakker gemaakt moest worden dan het liefste voor een kop warme chocomelk met slagroom.

Wat is het leukste/gaafste dat je ooit gedaan hebt bij de scouting?

Ik vind het altijd heel spannend om hoogteparcours te doen. Ik heb namelijk aardige hoogtevrees maar het geeft altijd een heel goed gevoel om over die angst heen te stappen en gewoon mee te doen met de rest van de groep.