Stephano van DartelWat doe je bij Scouting Rijsbergen?

Sinds 2016 ben ik Explo begeleiding en sinds 2017 draai ik tijdelijk de Bevers speltak. Naast leiding ben ik ook actief binnen het bestuur.

Hoe lang ben je al bij Scouting?

Sinds mijn 7e levensjaar ben ik lid van Scouting. Vanaf de welpen heb ik alle speltakken doorlopen. In 1998 ben ik als leiding begonnen bij de Welpen. Na een paar jaar ben ik Verkenner leiding geworden. Vervolgens Gidsen leiding.  Nu sinds enkele jaren Explo begeleiding en daarnaast nu tijdelijk Beverleiding

Wat maakt scouting leuk voor jou?

Zelf heb ik altijd een ontzettend leuke tijd gehad bij de Scouting en nog steeds. Ik wil mij dan ook inzetten om alle kinderen dezelfde beleving te kunnen geven samen met vriendjes en vriendinnetjes.  Het is erg mooi om de kinderen samen te zien werken en te zien groeien binnen elke speltak. Bij elke speltak zijn er weer mooie nieuwe uitdagingen. Uiteindelijk hopen we dat alle leden alle speltakken doorlopen en uiteindelijk als een fanatieke leiding een speltak gaan draaien.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Voor mijn werk ben ik actief binnen het Creditmanagement. Daarnaast doe ik in min privé tijd graag motorrijden, lange afstandswandelingen, mountainbiken, groepsfitness, kamperen en verre reizen maken.

Waar mogen ze je ‘s nachts voor wakker maken?

Dat is best lastig, maar een heerlijk gekruide Shaslick van de grill is altijd lekker!

Wat is het leukste/gaafste dat je ooit gedaan hebt bij de scouting?

Dat betreft een uitwisselingsproject met Scouts uit Litouwen. We hebben een 10 tal dagen een internationaal kamp in Litouwen bijgewoond en hier diverse leuke activiteiten ondernomen. Maar ook gezellig bij het kampvuur verhalen uitgewisseld. Het was een mooie ervaring. Een jaar later zijn de Scouts uit Litouwen in Nederland geweest en hebben wij ze een deel van Nederland laten zien en ze een leuke tijd geboden. Met enkele van deze Scouts heb ik nog steeds contact. Kortom een erg leuke ervaring!