Wat doe je bij Scouting Rijsbergen?

Ik ben leiding bij de bevers, voor de zaterdagochtend regel ik samen met de andere beverleiding de activiteiten voor de bevers (groep 5 t/m 7 jaar) en begeleid ik ze op zaterdagochtend bij het uitvoeren van deze activiteiten.

Hoe lang ben je al bij Scouting Rijsbergen?

In 2006 ben ik zelf begonnen als bever, steeds een groep hoger en uiteindelijk leiding geworden. Beverleiding ben ik sinds begin 2017, daar heb ik het reuze naar mijn zin.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik studeer aan de studie bedrijfsadministratie op het Florijn College. Naast scouting wandel ik erg graag en heb ik een bijbaan bij de McDonald’s.

Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?

Macarons en witte chocolade, het liefst met aardbei of framboos.

Wat is het grootste doel die je tot nu toe hebt bereikt?

Afgelopen jaar en het jaar daarvoor heb ik de Kennedymars uitgelopen, dit is 80 kilometer wandelen in minder dan 20 uur. Deze heb ik helemaal uitgelopen.

Wat is het leukste/gaafste dat je ooit gedaan hebt bij de scouting?

In 2016 heb ik deelgenomen aan de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW). Er verzamelen zich dan honderden scouts uit heel Nederland om te strijden voor de titel: ‘Beste Scoutinggroep van Nederland’.

Het deelnamen aan de LSW kan niet zomaar: we moesten ons plaatsen voor deze wedstrijden tijdens voorrondes: de Regionale Scoutingwedstrijden. Duizenden scouts uit heel Nederland in de leeftijd van 11 tot 15 jaar doen hieraan mee.

Onze groep mocht onze regio vertegenwoordigen op de LSW. Er word gekeken hoe goed je bent in pionieren, tent opzetten, GPS en kompas, kookkunsten en basis van EHBO.