plusscouts

Plus-Scouts ondernemen hun eigen activiteiten. Dat zal voornamelijk afhangen van het eigen initiatief en de behoefte om samen activiteiten te ondernemen. Ieder maand vindt er een bijeenkomst plaats waarbij een paar leden een leuk programma voorbereiden.

Ook naast deze bijeenkomst bestaat er de mogelijkheid om activiteiten te organiseren. Als bijvoorbeeld een paar enthousiastelingen een ruige wandeltocht in de Ardennen willen uitzetten, of een keer willen gaan kano├źn dan kan men dit in de groep voorstellen. Een en ander zal uiteraard via een deelnemersbijdrage wel kostendekkend moeten zijn.

Scouting Rijsbergen ziet in de oprichting van de Plus-Scouts een unieke kans om oud-leden en geïnteresseerden te betrekken bij de activiteiten van en voor de jeugd. Vooral omdat gebleken is, dat niet iedereen de tijd kan of willen opbrengen om fulltime staflid te zijn, maar wel lid zijn van Scouting Rijsbergen. Als Plus-Scout ben je dan buitengewoon lid van Scouting Rijsbergen en van Scouting Nederland.

Je bent 18 jaar of ouder, hebt geen vaste scoutingfunctie in de groep, maar je bent eventueel wel inzetbaar als je dat wilt. Bijvoorbeeld bij uitdagende activiteiten, evenementen of je ondersteunt een speltak bij een weekend of programma. Ook op grotere scoutingactiviteiten zou je hulp kunnen verlenen op bepaalde gebieden (bijvoorbeeld EHBO) bij scoutingactiviteiten. Allerlei vormen zijn daarbij denkbaar.

Scouting Rijsbergen verwacht dat de Plus-Scouts bereidt zijn af en toe te helpen bij activiteiten en kampen van de speltakken of bij het onderhoud van het gebouw. Vrijwilligers zijn schaars, maar via de Plus-Scouts is het toch mogelijk om mensen te betrekken bij Scouting Rijsbergen.

Voor het lidmaatschap van de Plus-Scouts wordt ook jaarlijks contributie gerekend. Als je interesse hebt om Plus-Scout te worden of als je bij dergelijke activiteiten graag zou willen helpen meld je dan aan.